Pages

2014. január 9., csütörtök

A Tiltott Rengeteg

Kutyád, macskád, egyéb háziállatod van? És várandós vagy? 
Atyaúristendefelelőtlenhátelkapszvalamit!
Ne bringázz, ne egyél fűszereset, mert ideszülsz izibe, egy korty bort se igyál, ne menj az erdőbe, ne menj úszni, egyáltalán: te most TERHES vagy, nem egy normál ember. 
Hegyes a hasad: fiú, ég a gyomrod: sok a haja, zabáld a terhesvitamint, igyad a csalánteát, kend a bőröd, aludj sokat, ne hagyd el magad, tartsd a súlyod, minden reggel mérleg, atyaég, már megint egy kiló... most kettő helyett eszel.
Válassz orvost, fizesd le, bízz benne. 
Higgy a kórházi protokollnak, hogy a hanyattfekvés, beöntés, gátmetszés, oxitocin KELL. 
Szülésterv, ugyan! Alternatív? Te hülye hisztis picsa. 
Fizess a vizsgálatokért, szűrésekért, várd az eredményt, ne szorongj. 
Időben kezdj el szülni, ne akkor, amikor a dokid szabin van, a szülésznőd elutazott. Ne akard lelki síkon megélni, ne akarj ember maradni a folyamatban, te itt egy eszköz vagy: csomagold ki a gyereked. Csak kövesd az utasításokat, és minden rendben lesz. 
Kibújt hát végre: a tiéd, meg is kapod egy percre, aztán viszik is el, turkálnak a torkában, fenekében, éles hideg fénnyel világítják meg, zaj van, zűrzavar, csak az áhítat hiányzik. Az meg minek? Hisz csak anya lettél. Megtörténik sokakkal, minden másodpercben, szerte ezen a bolygón. Más is túlélte.
Osztály, reggel hatkor a hőmérő pittyenésére ébredsz, a nővérnek picit remeg a keze ahogy a homolokodhoz tartja, vizit délelőtt, volt széklete? Pár nap, és már haza is mehetsz. 
Szoptass igény szerint, szoptass három óránként, egy ekkora babának már ki kéne bírnia a négy órát, mi már három hónapos korotokban elkezdtük a hozzátáplálást, bió? Hülye vagy? Tök drága.
Csípőszűrés, bár laza, de azért kell a terpeszpelenka. Ne aggódjon, nem zavarja őket. Tényleg? 
Ne kapd fel, ha sír, elfogodkényeztetni, hordozókendő? Te normális vagy??
Fogzik, kened, adod a bogyókat, borostyánkő nyaklánc, én falhoz állítanám és agyonlőném azokat akik ilyet adnak a gyerekre, hát életveszélyes! Te még nem próbáltad? A miénk mágneses, amióta hordja, sokkal jobb.
Mézet ne, nyers tejet ne, hát nincs rá szükségünk, nekünk, embereknek, egyik állat sem issza meg más tejét, hát baromi egészségtelen,  estére nem issza meg a kakaót? Pedig a napi tejadagnak meg kéne lennie. Felkockázod a szenyót? Az enyém tudja harapni. 
Ne tedd le a földre, koszos lesz, bezabál valamit, a kutyát ne engedd a közelébe, megnyalja, hányok, undorító, nézi a tévét???!!  Szaranya vagy. Nézi a számítógépet????!!! Neked nem szabadott volna szülnöd. Nézd má, ez se tudja megnevelni a gyerekét, hát hogy hisztizik? Fellökte az enyémet?? Akurvaanyád. Elutaztok együtt? Micsoda felelőtlenség, minek ráncigálni azt a szegény gyereket. Miért nem tudtok most már a seggeteken maradni? Nem akarsz kistestvért? Pedig kell az a testvér! - Na, ez is csak egy karrierista. Még egy gyereket akartok?? Erre a világra??


Mindannyian ítélkezünk, értékelünk, kéretlen tanácsod adunk, aztán káromolunk, hogy nem fogadják meg. Pedig az igazság az: mindenki úgy csinálja jól, ahogy tudja, és, bár követünk el hibákat, mentségünkre szóljon, hogy nagyon szeretjük őket. Elárasztanak bennünket a válogatott, brittudósokkimutatták-jellegű információk, amiknek nagy része baromság, torzítás. Elhisszük, hogy a citromlé gyógyítja a rákot, mitöbb: hatásosabb a kemónál, lájkolunk, megosztunk, mert azzal segítünk. Tényleg? 
Hát inkább, szerintem, vegyük elő a józan eszünket, kételkedjünk, nézzünk utána, de legfőképpen nevessünk sokat, sétáljunk a természetben, legyünk együtt. Békében, szeretetben. 
De lehet, hogy nincs igazam. Ne fogadd el, ha nem hiszed.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Popular Posts

Followers

Keresés ebben a blogban

Blogger templates

Blogroll

Popular Posts